Het Groene Oosten

Dé online serie over duurzame ontwikkelingen in o.a. Gelderland en Overijssel.

In deze online-serie worden innovatieve en duurzame projecten uit de regio uitgelicht. Met ludieke en spectaculaire items laat Het Groene Oosten zien dat duurzaam leven niet suf is, maar juist heel leuk en logisch.

Presentator André van der Zee belicht op enthousiaste en verrassende wijze thema's zoals energie besparen, duurzaam vervoer en grondstoffenterugwinning. Hij pakt milieuvraagstukken die in het alledaagse leven voorkomen bij de kop, test duurzame snufjes en presenteert handige, duurzame gadgets.

Iedereen kan bijdragen aan een duurzamere samenleving, ook jij! Kijken dus, vanaf dinsdag 30 oktober op RTV Oost! 

Onze missie

Onze missie

Stichting Het Groene Oosten streeft naar een duurzaam en groen Gelderland en Overijssel. Kortom: een leefbare regio.

Dit doen wij door kennis te delen en actuele ontwikkelingen, maatschappelijke problemen en dilemma's aan te snijden en bespreekbaar te maken. Wij laten zien wat er speelt en leeft in de wereld van duurzaamheid en hoe iedereen zelf een bijdrage kan leveren aan een duurzamere toekomst.

Met inwoners en bedrijfsleven. Samen duurzaamheid sneller dichterbij brengen.

Samen werken we aan een Groener Oosten!

Beleef! Media  is een creatief mediaproductiebedrijf dat zich bezig houdt met het maken van  tv-programma’s, commercials, promotiefilms, corporate films en educatieve producties. Beleef! Media is een betrouwbare partner voor uiteenlopende opdrachtgevers zoals Politie, Philips, RTV Oost, omroep Gelderland, RTL, Tros en de provincie Overijssel.

André van der Zee is naast producent en programmamaker ook verslaggever en presentator.
Hij presenteerde de reisclips voor SBStravel.nl, had een natuurprogramma op TV Drenthe en presenteerde twee seizoenen een serie over infrastructuur in Kris Kras op RTV Oost. Als programmamaker en presentator was hij te zien in twee tv-series over duurzaamheid en hij presenteerde 6 seizoenen het live programma ‘En dan nog even dit’ dat dagelijks te zien was op RTV Oost. Momenteel presenteert hij het programma Gelderland op Weg voor omroep Gelderland.

www.beleefmedia.nl

Natuur en Milieu Overijssel is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor een mooi en duurzaam Overijssel. Onze speerpunten zijn: circulaire economie, vitale leefomgeving en de kracht van de samenleving. We werken in al onze projecten nauw samen met bewoners, vrijwilligersorganisaties, overheden, onderwijs en ondernemers.

www.natuurenmilieuoverijssel.nl

RTV Oost is de regionale omroep van en voor Overijssel. Op het RTV Oost platform Groen Overijssel vind je nieuws over natuur en milieu, duurzaamheid, landbouw en veeteelt, maar ook de podcastserie Welkom Wolf.

www.rtvoost.nl/groenoverijssel

Een toekomstbestendige provincie is energieneutraal. Diverse organisaties bundelen de krachten in de alliantie Nieuwe Energie Overijssel om zo tot slimme oplossingen te komen voor ’nieuwe energie'. Zo zetten we een ingewikkelde opgave om te zetten in kansen voor de regio. 

De komende jaren streven we naar 20% nieuwe energie in 2023 en energieneutraal in 2050.

www.nieuweenergieoverijssel.nl
Deel Het Groene Oosten met je vrienden