HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

Elektrisch vliegen

Presentator André van der Zee bezoekt het Dutch Electric Aviation Centre op Teuge. Dit landelijk kenniscentrum onderzoekt hoe de luchtvaart schoner, stiller en zuiniger kan. Een Cessna 337 Skymaster wordt als testvliegtuig ingezet om kennis en ervaring op te doen met hybride en elektrisch vliegen. Studenten van TU Delft, Hogeschool van Amsterdam en het Deltion College in Zwolle zijn bij dit innovatieve project betrokken. Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, vertelt over het belang van het kenniscentrum, voor welke uitdaging de luchtvaart staat en hoe zij de toekomst van elektrisch vliegen ziet. André maakt van de gelegenheid gebruik om samen met piloot Hans Mulder een proefvlucht te maken met de Skymaster.

Uitzenddatum: 28 januari 2020 (RTV Oost) Meer informatie: 

Foto: DEAC (Dutch Electric Aviation Centre)