HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

De duurzaamheidambities van de politie

In de afgelopen paar jaar hebben we in Het Groene Oosten aardig wat elektrische vervoersmiddelen met de politie getest. Van de elektrische motorfiets en de speed pedelec tot de elektrische Kia en Porsche. Met een wagenpark van 14.000 voertuigen kan de politie een substantiële bijdrage leveren om de CO2 uitstoot te verminderen.

Maar dat is nog niet alles, want ook met bijvoorbeeld thema’s als voeding en hergebruik van kleding wil de politie de impact op het milieu zo klein mogelijk krijgen. Presentator André van der Zee bespreekt met Ingelou Sybrandij de duurzaamheidsambities van de politie.

“De allerbelangrijkste doelstelling met betrekking tot verduurzamen is 60% CO2-reductie. Dus we gaan onze hele bedrijfsvoering verduurzamen.” En dat is als grootste werkgever van het land met 65.000 medewerkers, 800 gebouwen en 14.000 voertuigen nog best een uitdaging. “We kopen voor 2,1 miljard per jaar in, dus daarmee kunnen we ook onze leveranciers een duurzame vraag stellen.”

Leave a Reply