HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

Nationale Boomplantdag: 1,1 miljoen bomen in Overijssel

Op vijftig landgoederen in Overijssel is op woensdag 18 november een pronkboom geplant. Door het planten van deze pronkboom committeren de landgoederen zich aan de afspraak om op hun landgoed tijdens dit plantseizoen minstens duizend bomen te planten. De pronkboom staat hier symbool voor. De pronkbomen zijn een gift van provincie Overijssel.

Liesbeth Cremers, mede- eigenaar van landgoed Vilsteren: “We vinden het belangrijk om landgoederen in Overijssel klimaatbestendig te maken”. Als symbolische start werd op Landgoed Vilsteren door twee kinderen een pronkboom gepland. De kinderen kregen hulp van gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher: “Ik vind het belangrijk en mooi dat kinderen bomen planten. Zij zien de bomen tijdens hun leven groter worden en zijn zich dan verwacht ik ook meer bewust van het belang van bomen in onze leefomgeving.”

Ook een (gratis) boom planten?
Wil je ook een bijdrage leveren aan de doelstelling 1,1 miljoen bomen in Overijssel? Kijk dan op www.iedereeneenboom.nl wat jij kan doen. En wie weet maak jij ook nog kans op een gratis boom.