HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

Pionieren met plastic

Alleen al in NL produceren we jaarlijks 1650 miljoen kg plastic afval. Daarvan wordt 990 miljoen kg verbrand en maar een klein percentage gerecycled. Het overige plastic ligt ergens op dumpplekken, afvalbergen of drijft zelfs in onze rivieren en meren. Dit alles heeft een grote impact op ons milieu en klimaat. Maar je kunt er ook wat anders mee: Een huis bouwen!

Presentator André van der Zee bezoekt het eerste huis in Nederland dat gemaakt is van afvalplastic. Hier wonen Bram en Marlous met hun gezin. Het Polymer Science Park uit Zwolle is hierbij betrokken geweest door te onderzoeken in hoeverre plastic toepasbaar is voor het bouwen van een woning. Daarbij werden diverse tests uitgevoerd, zoals de trek- en buigproef, maar ook een geurtest!

Pionieren met plastic

Meer weten?
www.saveplastics.nl

www.polymersciencepark.nl