HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

Nieuwleusen zet in op wind

Inmiddels weten velen het al wel, ook Overijssel heeft als doel energieneutraal te zijn in 2050. Om dit doel te halen moet er gebruik gemaakt worden van een mix van hernieuwbare energiebronnen. Denk aan energie uit zon, de bodem, maar ook uit wind. En die laatste, is niet de meest populaire energiebron in Overijssel.

Ook in Nieuwleusen waren ze eerst niet enthousiast. Tien jaar geleden was er veel weerstand tegen de komst van grote windmolens. Echter, anno 2021 worden er twee grote windmolens van ca. 45 meter hoogte geplaatst. “Liever lokaal er van meeprofiteren, dan dat de energie naar het buitenland wordt gestuurd,” luidt het in de gemeenschap.

Windmolens in Nieuwleusen

Meer weten over Nieuwleusen Synergie?
Klik dan hier.