HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

Overijssel steekt de handen uit de mouwen en wordt energieweerbaar

De energieprijzen schieten de (dak)pan uit. Ook in Overijssel zijn er inwoners die de hoge energieprijzen simpelweg niet meer kunnen betalen. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bezoekt André de wijk Assendorp in Zwolle waar ze tijdens warme burendag gezamenlijk energiebesparende maatregelen nemen. Dit is een initiatief van de stichting 50 tinten groen Assendorp, die op deze wijze de duurzaamheid van de wijk wil bevorderen en daarnaast de energielasten van de bewoners wil verlagen.

Om de inwoners, scholen en sociale instellingen energieweerbaarder te maken heeft de provincie laten weten te komen met een actiepakket van €1,75 miljoen. Deze is bedoeld om mensen te stimuleren te investeren in het verduurzamen van de woning. Gedeputeerde Tijs de Bree vertelt hoe we hier gebruik van kunnen maken. Ook Hoogleraar Jan Rotmans deelt in de aflevering zijn visie op het steeds groter wordende probleem van de energiecrisis.

Overijssel energieweerbaar

Meer weten?
nieuweenergieoverijssel.nl/actiepakket