HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

(Elektrisch) autodelen met je buren: gemak of gemartel?

Jezelf op een schone en milieuvriendelijke manier van A naar B verplaatsen? Elektrisch autodelen is één van de manieren om dat te doen. Om de transitie naar elektrisch autodelen te versnellen, start Natuur en Milieu Overijssel (onderdeel van de alliantie Nieuwe Energie Overijssel) het project ‘Sturen met de Buren’ waarin ze inwoners en organisaties in Overijssel oproepen en ondersteunen om hun eigen elektrisch deelinitiatief te starten.

Uit onderzoek blijkt dat een auto 95% van de tijd niet gebruikt wordt. Dat is natuurlijk zonde! Maar wat zijn de drempels? Presentator André van der Zee gaat langs in Hoonhorst, Zwolle en Enschede waar een deelauto gebruikt wordt.

Sturen met de Buren

Wil je meer weten over het project of zelf een initiatief starten met jouw buren? Natuur en Milieu Overijssel helpt je graag op weg.
Klik hier voor meer informatie.