HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

Elektrisch racen met studenten Universiteit Twente

Studentenraceteam Electric Superbike Twente van de Universiteit Twente bouwt en ontwerpt ieder jaar een volledig elektrische motorfiets ‘from scratch’. Elk jaar zorgt een nieuw studententeam dat er met een frisse blik en enthousiasme wordt gewerkt aan de missie om tegen 2022 MotoGP-rondetijden te behalen met een volledig elektrische superbike, zodat de racewereld voor toekomstige generaties behouden blijft.

Presentator André van der Zee test met het studententeam hoe ver ze zijn. Kan de motor al 250 kilometer per uur? André rijdt op de elektrische Energica Ego+ RS. Welke motor zal het beste uit de test komen?

Studententeams ontwikkelen nieuwe techniek

Vanuit de UT (Universiteit Twente) werken studenten in diverse teams aan snelle innovaties op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld het Solar Team Twente dat werkt aan ontwikkelingen op het gebied van zon. Het zijn projecten in de praktijk. Op deze manier leren de studenten van het bedrijfsleven proeven. En voor bedrijven is deze manier van werken interessant, omdat door de dagelijkse gang van zaken innovaties meestal veel langer duren dan door een samenwerking met studenten. Een win-win.

Meer weten?
Voor meer informatie over het studententeam, kijk op www.electricsuperbiketwente.nl

Wil je meer weten over de elektrische Energica Eva waar André op reed? Klik dan hier.