HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

Wormenhotel lost groenafval in steden deels op

Van een bijen- of insectenhotel heb je vast al eens van gehoord, maar ken je het wormenhotel? Het schijnt de GFT-problematiek in steden (deels) op te kunnen lossen. Hoe het precies werkt laat Groene Vlogger Petra Schepens uit Zwolle je zien.

Groene Vlogger Petra Schepens

Petra: “Het principe van een wormenhotel is dat beneden zit een starter; compost met wormen. En daarna wordt het langzaam opgebouwd met je groente- en fruitafval.” Het is volgens Petra helemaal niet veel werk. “De wormen eten echt de groente- en fruitresten op. Dat gaat door hun lijf heen en aan de achterkant komt er een soort van wormenpoep uit. En die wormenpoep is echt het compost.”

Hoe het precies werkt, zie je in onderstaande vlog van Petra.

Hoe

Zelf aan de slag?
Online kun je diverse tips & tricks vinden om een wormenhotel te bouwen. Wat dacht je van die van Buitenleven of De Duurzame Kaart.