HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

Van lantaarnpaal tot Harley

De uit Deventer afkomstige kunstenaar Stef van der Bijl zag in de berm een omver gereden lantaarnpaal liggen en wist gelijk dat hij hiermee een bijzondere motor wilde bouwen. Hij kocht een Harley Electra Glide uit 1980, ontmantelde die in zijn werkplaats en trok een biertje open om te bedenken wat hij precies wilde ontwerpen. En zo ontstond het idee om een Harley Davidson te maken van allerlei afgedankte objecten, zoals de lantaarnpaal, een citruspers en een operatielamp. 

In Bas Jansen uit Wesepe vond hij de vakman die hij nodig had om dit project te realiseren. Bas restaureert klassieke auto’s en samen hebben ze na heel veel uren deze bijzondere custom Harley gemaakt. 

Presentator André van der Zee, zelf ook fervent motorrijder, wil het maar al te graag met eigen ogen bewonderen en is vooral benieuwd: Hoe rijdt het kunstwerk? Andre heeft een elektrische Harley meegenomen zodat de heren deze ook kunnen testen. Is het een goed duurzaam alternatief of mis je als motorrijder toch de 3G’s: geluid, gewicht en gevoel?

André & Stef testen de zelfgebouwde Harley en de elektrische Harley

Meer weten?
Carrosserie Jansen (het bedrijf van Bas Jansen)
Stef van der Byl