HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

12,5 jaar Natuurlijk Huus

André is weer op bezoek bij Agnes Heethaar en Harrie Kiekebosch en hun ‘Natuurlijk Huus’. 12,5 jaar geleden maakte hij samen met hen de serie over de bouw van hun duurzame droomhuis. Met de serie wilden ze laten zien dat een natuurlijke manier van leven heel logisch en bovenal haalbaar is. We ontdekken wat deze manier van leven hen heeft gebracht, maar ook om te horen wat ze liever anders hadden gedaan.

“Agnes, wat heb je een paradijsje hier gecreëerd!”

Qua leeftijd zijn Agnes en Harrie misschien veranderd, maar het enthousiasme over natuurlijk wonen straalt nog steeds van hen af. Als André alleen al een klein rondje om het huis heen loopt, heeft Harrie al diverse tips die hij graag deelt. Destijds hebben ze bij de bouw gebruik gemaakt van zachtgekookt hout, omdat de cellulose dan dood is en er dus geen rottingsproces plaatsvindt. Nu 12,5 jaar later blijkt inderdaad dat het hout geen likje verf nodig heeft gehad.

Naast dat natuurlijk leven haalbaar en logisch is, laat Harrie aan André zien dat het ook luxueus leven kan zijn.

Luxueus en natuurlijk leven

Bij de bouw van hun natuurlijke droomhuis hebben Agnes en Harrie destijds ook gelijk aan duurzame energie gedacht. Zo hadden ze meteen zonnepanelen geplaatst naast het huis om in hun energie te voorzien. “12,5 jaar geleden aangelegd en we hebben toevallig een week geleden nog controle erop gehad. Ze geven twee procent minder energie dan dat ze 12,5 jaar geleden gaven. That’s it.”

Bij natuurlijk leven hoort ook natuurlijk eten. Agnes neemt André mee naar hun eigen geplante voedselbos waar ze dagelijks vers eten vandaan halen. Naar de supermarkt gaan is er bijna niet meer bij.

Hele uitzending
Bekijk hier de hele uitzending van Het Groene Oosten met Natuurlijk Huus terug:

Meer weten?
Kijk op www.hetnatuurlijkhuus.nl om meer te weten te komen over de natuurlijke manier van leven van Agnes & Harrie.
En het leuke is, je kunt er ook overnachten.