HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

Visionairs van de toekomst: The Green East

We zijn bij onze Engelstalige naamgenoot in Raalte: The Green East. Dit is een innovatiecentrum voor de agro- en foodsector. Startups krijgen hier de kans, als visionairs van de toekomst, om met hun innovaties de noodzakelijke duurzaamheidstransitie mogelijk te maken.

Zo zien we hoe in het testlab hoe de Growcoon van Maan Biobased Products, een biologisch afbreekbare pot, het groeiproces van planten verbetert. Rudy Horstman, bedrijfsleider bij The Green East: “Door de unieke gepatenteerde netstructuur krijgen wortels alle ruimte om zich optimaal te ontwikkelen en een prachtige kluit te vormen. De Growcoon breekt daarna volledig af. Er blijft niets dan water en CO2 over. Zero waste. Hartstikke duurzaam dus.”

En de groeiende wereldbevolking legt een grote druk op de behoefte aan plantaardige eiwitten. Daarom is Rubisco Foods middels een eendenkroosvijver aan het experimenteren met waterlinzen. Rudy ligt toe: “De eiwitten uit waterlinzen zijn een zeer hoogwaardig ingrediënt en kan straks toegepast worden om producten voedzamer te maken en het eiwitgehalte te verhogen. Denk hierbij aan voedingssupplementen, dranken, sportrepen en bakkerijproducten.”

Het Groene Oosten – visionairs van de toekomst: The Green East

Meer weten?
Klik op onderstaande links om meer te weten te komen over de desbetreffende onderwerpen:
Innovatiecentrum The Green East
De Growcoon van Maan Biobased Products
Eendenkroosvijver van Robisco Foods

Leave a Reply