HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

Wakkere Wegwerpers: Basisschoolleerlingen zijn onze afvalberg zat

Formeel gezien is afval op scholen bedrijfsafval. En afval gescheiden laten ophalen, dat is vaak niet te betalen voor scholen.

Om hier verandering in te krijgen en te zorgen dat afval van scholen gescheiden wordt en met de gemeentelijke inzameling meegenomen kan worden heeft de Plastic Soup Surfer (Merijn Tinga) met de Wakkere Wegwerpers Tour afgelopen zomer al suppend een tour gemaakt van Maastricht naar Schiermonnikoog. Onderweg heeft hij gesproken met scholen, politici, afvalverwerkers, verpakkingsbedrijven, wetenschappers en activisten om aandacht te vragen voor de inzameling ervan op scholen.

Wakkere Wegwerpers Tour in Olst-Wijhe

De Plastic Soup Surfer peddelde ook de IJssel af en vond bij leerlingen van de Matzerschool in Wijhe gehoor. Deze nieuwe generatie is de afvalberg zat en wil de lokale politiek en van daaruit de landelijke politiek aan het werk zetten om te zorgen dat afval sop scholen niet langer gezien wordt als bedrijfsafval.

Meer weten?
www.wakkerewegwerpers.nl