HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

Sloeproeiers in strijd voor een drinkbare en plasticvrije IJssel

Het netwerk Schone IJssel organiseerde onlangs een sloeproei-afzaktocht op de IJssel om aandacht te vragen voor een schone en plasticvrije rivier. Tijdens diverse stops werd onderzoek gedaan naar zwerfafval en waterkwaliteit. Onder leiding van Aidan Scherpbier, die al eens een oceaantocht maakte om dit onderwerp aan de kaak te stellen, maakten de sloeproeiers een tocht van 127 kilometer van Westervoort tot Kampen.

Aidan: “We gebruiken sloeproeien als metafoor: sloepen zijn vanouds bedoeld voor reddingen op zee. Nu willen we met sloepen aandacht vragen voor het ‘redden’ van zwerfafval, zodat het niet als plastic soep in zee terechtkomt. Want ook de IJssel staat in verbinding met de oceaan.”

Meer info over dit initiatief: www.onzeijssel.nl

Leave a Reply