HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

Drinkbare Vecht

Li An Phoa, initiatiefneemster van Drinkable Rivers wil dat rivieren weer zó gezond worden dat we eruit kunnen drinken. En dat is niet alleen leuk en mooi als je dorst hebt, maar het betekent ook dat het landschap gezond en in balans is, legt Li An uit: “Ik denk dat daarmee het soortenrijkdom gaat toenemen en de gezondheid van de mensen. Ik heb het voorrecht gehad dat ik een rivier heb ervaren die drinkbaar was. En dat heeft mij zo geraakt dat ik mij nu mijn hele leven wil blijven inzetten voor drinkbare rivieren.”

Om hier aandacht voor te vragen liep zij afgelopen zomer van de bron van de Vecht in Darfeld (Duitsland) tot de monding bij Zwolle – in totaal zo’n 170 kilometer! Tijdens deze wandeling ging ze in gesprek met bewoners, schoolklassen, vissers, boeren en burgemeesters om hen te vragen wat de Vecht voor hen betekent en wat zij kunnen doen om de rivier drinkbaar te maken. Presentator André van der Zee liep een stukje met haar mee.

Meer weten over Li An Phoa en haar missie voor drinkbare rivieren: https://drinkablerivers.org

En wilt u meer weten specifiek over de Drinkbare Vecht, dan kunt u terecht bij Ruimte voor de Vecht: https://www.ruimtevoordevecht.nl/drinkbarevecht/

Leave a Reply