HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

“Die Kuh ist krank”

Het gaat slecht met de koeien in Europa. Sterker nog, ze zijn ziek volgens de Duitse veearts Dr. Schmack die al jaren onderzoek doet naar de gezondheid en het welzijn van de koe. Hij laat presentator André van der Zee de beschadigde lever en nieren van de koe zien. En vertelt dat ook elke kalf met beschadigde organen geboren wordt.

Ger Kappert (Bij de Oorsprong) maakt zich hard voor een duurzame veeteelt en trekt samen met Dr. Schmack door ons land om met boeren in gesprek te gaan over onder meer de voeding van koeien. Bij melkveehouders onderzoekt de Duitse veearts vol overgave en bovenal op bijzondere wijze hoe het met de veestapel van de boer is gesteld.

Dr. Schmack: “Die Kuh ist krank”

1 Response

  1. Jean TIJS

    Deze duitse veearts heeft helemaal gelijk.Het is niet alleen de koeien die aan de voeding kapot gaan maar ook de boeren.Wehebben hier ’n biologisch melkveebedrijf van rond de 100 koeien met ’n gemiddelde productie van 4500-5000 litres per koe.Dit wil zeggen rond de 200 g.v.e. op 175 ha alleen gras en luzerne.Om ’n lang verhaal kort te maken zegt ’n franse veearts . La faillite métabolique d’une vache est la faillite financière de l’éleveur.Denk hier eens over na.

Leave a Reply