HET GROENE OOSTEN

10 jaar duurzame televisie

Versteende straten vergroenen met bouwblokken van plastic

In aflevering 7 van Het Groene Oosten zijn we in de Zwolse wijk Assendorp dat steeds groener wordt. In Zwolle wordt er gekeken hoe de stad autoluw gemaakt kan worden en een goede stap daarbij is het vergroenen van parkeerplaatsen middels de City Parasite toolbox. Een samenwerking tussen gemeente Zwolle, ROVA, Save Plastics en Natuur en Milieu Overijssel. In deze toolbox zitten onder meer diverse soorten bloembakken gemaakt van lastig te recyclen plastics die planten en struiken meer ruimte geven en de leefomgeving voor insecten vergroten.

Met dit project in Zwolle worden met deze diverse plantenbakken 1890 kg plastic gerecycled, gelijk aan 2.457 kg CO2-besparing!

En dus steken de Assendorpers op zaterdagochtend de handen uit de mouwen om in een handomdraai meer ruimte te creëren voor groen in de wijk. Zelfs een buurvrouw die van de sportschool afkomt stapt gelijk van de fiets om te helpen.

Repo in Het Groene Oosten – versteende straten vergroenen met bouwblokken van plastic

Leave a Reply